Pracownik Techniczny W Laboratorium Badań Żywności - OFERTA-05/05/2025/8608

Informacje podstawowe
Nr ref.wew: OFERTA-05/05/2025/8608
Data ważności od: 05-05-2025
Data ważności do: 19-05-2025
Dane oferty
Typ oferty: umowa o pracę
Stanowisko: Pracownik Techniczny W Laboratorium Badań Żywności
Branża: Edukacja
Zakres obowiązków:
  • Wykonywanie analiz jakościowych i technologicznych próbek żywności przy użyciu metod kolorometrycznych
  • Prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej i sporządzanie raportów z wynikami badań
  • Współpraca z innymi działami Uczelni w zakresie realizowanych projektów badawczych
  • Udział w opracowywaniu i doskonaleniu metod badawczych
Oferujemy:
  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • Możliwość rozwoju – udział w szkoleniach, konferencjach, studiach podyplomowych
  • Dodatkowe dni wolne od pracy
  • Wydarzenia integracyjne
  • Dofinansowanie do pakietu sportowego Medicover
Kraj: Polska
Województwo: Podkarpackie
Miejscowość: Kielnarowa
Wymagania odnośnie kandydata
Wymagane wykształcenie:
  • Rocznik: 2019/2020,
  • Kierunek: Technologia żywności i żywienie człowieka,
Wymagane umiejętności:
  • umiejętność efektywnej komunikacji: TAK
  • umiejętność pracy w zespole: TAK
  • umiejętność efektywnego planowania i wykorzystywania czasu: TAK
  • sumienne wykonywanie zadań: TAK
Inne wymagane umiejętności: * ukończone studia wyższe z zakresu: Technologia żywności i żywienia lub pokrewne ze specjalnością w zakresie analizy żywności
* umiejętność posługiwania się metodami kolorometrycznymi (np. ABTS+, DPPH) w badaniu żywności
* mile widziane umiejętności w zakresie metod chromatograficznych, w tym HPLC (wysokosprawna chromatografia cieczowa) oraz TLC (chromatografia cienkowarstwowa).
* znajomość innych technik analitycznych, takich jak spektroskopia, spektrometria mas, czy mikroskopia, będzie dodatkowym atutem.
* umiejętności w zakresie zarządzania laboratorium, w tym organizowanie pracy zespołu, nadzorowanie procesów badawczych, dbanie o przestrzeganie procedur i standardów jakości, a także utrzymanie odpowiedniego stanu wyposażenia laboratoryjnego.
* znajomość języka angielskiego na poziomie B2 (w mowie i piśmie)
* wiedza z zakresu technologii żywności i metod analizy jakościowej
* umiejętność obsługi sprzętu laboratoryjnego oraz przeprowadzania analiz
* samodzielność w realizacji powierzonych zadań oraz dobra organizacja pracy
* umiejętność pracy w zespole i komunikatywność
Informacje o pracodawcy
Nazwa firmy/Pracodawcy: Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
Opis firmy: Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania z siedzibą w Rzeszowie to największa niepubliczna uczelnia wyższa na Podkarpaciu. Powstała 8 marca 1996 roku jako rozwinięcie działalności Rzeszowskiej Szkoły Menadżerów i Stowarzyszenia Promocji i Przedsiębiorczości. Priorytetem Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania z siedzibą w Rzeszowie pozostają: najwyższa jakość edukacji, rozwój badań naukowych oraz współpraca z biznesem i samorządem na rzecz rozwoju Podkarpacia. Dzięki wysiłkowi i zaangażowaniu starannie dobranej kadry WSIiZ od lat zajmuje wysokie miejsca w ogólnopolskich rankingach szkół wyższych, a nowatorskie metody nauczania i program dostosowany do potrzeb rynku pracy sprawiają, że studenci są zadowoleni z wyboru tej uczelni.
Kraj: Polska
Województwo: Podkarpackie
Miejscowość: Rzeszów
Kod pocztowy: 35-225
Adres: Sucharskiego 2
Informacje o sposobie aplikacji
Sposób aplikacji: Aplikacje prosimy przesyłać przez link: https://bit.ly/4lM0UOH
Link do strony rekrutacji: https://bit.ly/4lM0UOH
Lista ofert

Najnowsze oferty